Over RESNML

Wat is de RES?

De RES is een samenwerking tussen overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners. De RES verbindt partijen, deelt kennis en geeft advies over uitdagende vraagstukken die we alleen met een overkoepelende blik kunnen oplossen. Samen maken we haalbare en betaalbare keuzes voor onze regio.

Met de RES geven helpen we gemeenten in de uitvoering van de afspraken die zijn gemaakt in het Klimaatakkoord van Parijs. Daarin is in 2019 afgesproken dat de Nederlandse CO2-uitstoot in 2030 de helft lager moet zijn dan in 1990. En in 2050 zelfs 95% lager. Dat vraagt om een energietransitie.

Wat is de RES?

 

 

 

Waarom een RES?

Waarom een RES?

Om deze energietransitie in goede banen te leiden, is de NPRES (Nationaal Programma Regionale Energie Strategie) opgericht. De NRES is weer opgedeeld in dertig RES-regio’s in Nederland, die ieder een Regionale Energie Strategie (RES) maken. Hierin staat beschreven welke bijdrage de regio aan de energietransitie gaat leveren. Noord- en Midden Limburg is één van die regio’s.

Meer weten over de energietransitie in Nederland? Het NPRES (Nationaal Programma Regionale Energie Strategie) heeft een online magazine ontwikkeld waarin inwoners, lokale bestuurders, netbeheerders, wetenschappers en anderen aan het woord zijn over duurzame energie, een schone toekomst en samenwerking. Klik hier om het online magazine te lezen.

 

 

Contact

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

Mail: resnml@venlo.nl

Wil jij inloggen voor de Community of Practice? Dat kan!

Inloggen

 

Cookie-instellingen